Nemusíte být zrovna vegetarián, abyste si tyto jednoduché a velmi chutné čočkové karbanátky oblíbili.
Počet porcí: 10-12 ks karbanátků | Čas přípravy: 0,75 h
Suroviny:
- 150 g čočky (je vhodné čočku předem namočit)
- 100 g ovesných vloček nechat nabobtnat v mléce
- 1 cibule
- petrželová nať
- 1 vejce
- 50 g hladké mouky
- sůl
- koření
Můžete použít koření pro mletá masa, nebo si karbanátky ochutit jednotlivými ingrediencemi (pepř, česnek, mleté nové koření, kmín, majoránku…). S oblibou k tomu ještě přidávám pískavicí – řecké seno. Nebo do nich přidejte římský kmín a budou chutnat jak falafely.
Postup:
Čočku 20 minut povařte a nechte vychladnout. Z ovesných vloček slijte přebytečné mléko a nasypte k čočce, Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, petrželovou nať, vejce, sůl a koření, Vše promíchejte, přidejte mouku a znovu důkladně promíchejte.
Karbanátky neobalujete, směs lžící kladete přímo na pánev do rozpáleného oleje. Karbanátky smažte dozlatova.